Forellenvijvers "De Henricushoeve"

Marcel en Hilde Godijn-Balemans schrijven ons het volgende.


Hoi,wij zijn de nieuwe eigenaren van de forellenvisvijvers "De Henricushoeve"
Graag delen wij u mede dat wij de vijvers op 22 April 2011 hebben heropend.
In de zomer kunt u ook avondvissen.
U kunt alle informatie vinden op onze website: www.visseninoostburg.nl

Alles voor een leuke dag vissen kunt u indien nodig huren en het aas is ter plekke te koop.
Wij verwelkomen alle liefhebbers van forel vissen graag op onze vijvers.


Vriendelijke groeten
Marcel en Hilde Godijn-Balemans.
De forellenvisvijvers"De Henricushoeve"
Mosterdweg 5
4501 PP Oostburg.
tel:0117453939  vanuit België:0031117453939

GSM:0644842473.
www.visseninoostburg.nl
info@visseninoostburg.nl


visdeal

http://www.youtube.com/watch?v=Exi5383zs_8&feature=player_detailpage
Henricushoeve
Hoe forelvissen

Verslag van onze kennismaking met het vissen op forel bij "De Henricushoeve" in Oostburg

Vandaag was het dan zover, we gaan het nu eens zelf proberen, vissen op forel bij de Henricushoeve.Eigenlijk wilden we gisteren gaan maar omdat zowat half Nederland blank stond en wij geen zin hadden om te blanken zijn we dus vandaag geweest. Vanmiddag een was er een lekker zonnetje, dus weg wezen. Om 13.00 uur kwamen we aan en kregen we van de eigenaresse onze hengel en schepnet, een onthaker en stoel kan ook nog maar die hadden we zelf dus dat was niet nodig.

stek-37a
Met een bak koffie om in de sfeer te komen vertrokken we richting de grote vijver naar stek 36 en 37. In de kantine staan borden met alle stekken er op en zo kan je zelf aangeven waar je wil gaan zitten( de plaats moet wel vrij zijn natuurlijk). De tijd loopt dus de hengels moeten zo vlug mogelijk het water in. Dat is in ons geval geen probleem want wij gebruiken de hengels van de Henricushoeve en daar moet je alleen aas aan doen en je kan ingooien. We proberen eerst met maden en meelworm want die hadden we nog.Maar je kunt je aas ook ter plaatste kopen, keuze genoeg.We hebben het een tijdje aangezien maar we gingen uiteindelijk toch voor de powerbait. Even later kwam Willem terug met het bekende potje gifgroen deeg met glitters.Zo konden we ook direct testen of het bovenstaande filmpje op waarheid berust. De powerbait ging vrij makkelijk op de haak en Willem deed er nog twee meelwormen onder. Dit werkte want de eerste forel werd even later geschept. Ook ik kreeg een aanbeet en de forel schoot door het water, best sterke vissen die zalmforellen trouwens. Vlak voor de kant hield hij het voor gezien, jammer maar helaas voor mij geen vis. Vlug doe ik weer wat powerbait op de haak, draai het "wokkeltje" en gooi de boel weer het water in. Met korte tikjes draai ik mijn lijn binnen en weer schiet de dobber onder, ik voel de aanbeet maar mis de vis. De powerbait is er af en ik begin weer opnieuw. Na enkele meters zachtjes te hebben binnen gedraaid, met af en toe een korte tik krijg weer een aanbeet, en weer mis ik. De vis doet wat hij moet doen de powerbait ook maar nu ik nog.
stek-37
Willem laat de dobber lekker liggen waar hij ligt en vangt weer een forel, deze is groter dan de eerste en die was al flink. Het valt trouwens op dat de zalmforellen die gevangen worden allemaal van een flink formaat zijn. Ook op de andere vijvers wordt goed gevangen, er is zelfs een vijver waar alleen grote vissen op zitten als je hier wilt vissen moet je dit aangeven bij aankomst. Dat er joekels in zitten zien we als een visser zich meld bij de kantine om er 1 te laten wegen, deze vis had een gewicht van 1800 gr daar heb je volgens mij wel je handen aan vol als je dat aan je lijn hebt. Nadat ik weer een aanbeet mis zit mijn draad in de war, Willem helpt me even want soms helpt zelfs een leesbril al niet meer. Terwijl Willem druk bezig is met mijn hengel gaat zijn dobber onder.Hij Kan niet op tijd aanslaan, maar de vis heeft zichzelf gehaakt en ik kan de vis scheppen nadat hij eerst nog eens 3 keer over het net is gesprongen. je hebt ze nog niet zomaar te pakken die zalmforellen.
2 stuks zalmforel
Het water is gisteren met al die regen afgekoeld en dat kan je merken, zuurstof genoeg voor die jongens.We nemen nog een bakkie, dit kan makkelijk want het kost maar 1,25 euro en dan krijg je ook nog een koekje en dat in 2011.Wat mij ook opvalt is dat er veel families aan het water zitten en ook vissers die hun vrouw hebben meegenomen (wel slim want zo ben je nooit te laat thuis) Voor je het weet is het alweer tijd om te stoppen en om 17.00 uur ruimen we op. Na de hengels te hebben ingeleverd en nog wat te hebben gedronken kopen we nog 1 zalmforel extra (want er zit straks 6 man aan tafel) We bedanken de eigenaren voor hun gastvrijheid en zo gaan we naar huis met 6 mooie zalmforellen. Het thuisfront had al inkopen gedaan, en om makkelijk te zijn fileer ik de zalmforel, en even later gaan de filets in de pan. Samen met gebakken krieltjes,gemengde sla,verse kruidenboter en een fles witte wijn genieten we thuis met z'n allen nog na van een heerlijke middag vissen bij de Henricushoeve.
Willem & Peter

Nieuws van de Henricushoeve!!
3 daagse viswedstrijd!! Op grote zalmforel. Kijk voor meer info op hun site!!!
Op de Henricushoeve worden regelmatig viswedstrijden gehouden van 8:00 tot 17:00 kijk op hun site waneer er weer een viswedstrijd wordt georganiseerd.
Er zijn telkens 10 plaatsen beschikbaar,Voor meer informatie en inschrijven mail naar info@visseninoostburg.nl
Kosten 22,50 per persoon (2 hengels).

Hieronder kunt u nog enkele foto's bekijken van "De Henricushoeve" voor meer foto's zie hun site.